Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals kan niet bevestigen tegen KFC Beekhoek Sport : 2-1

VC supporter

"De trip naar Beekhoek bracht niet wat er van verwacht werd", zegt Jan Deckers, communicatie VC Herentals.  "Op het smalle veld moesten er continu duels aangegaan worden. Iets waar een mature thuisploeg  beter in was dan de jonge bezoekers. Toch zat er tot aan het laatste fluitsignaal een gelijkspel in, al was dat misschien wel op een diefje geweest.

Het begon nochtans niet slecht voor VC want amper 3 minuten ver werd op links Vanlommel aangespeeld en Dries gaf doelman Schoonis meteen het nakijken. 0-1 De thuisploeg leek even van slag maar gaandeweg bekwam de Geelse formatie van die vroege opdoffer. In de 7e minuut leverde dat een eerste kans op, die een metertje over werd getrapt. Halfweg de eerste helft kon het zomaar 0-2 gestaan hebben.

Op een verre bal was Schoonis iets sneller op de bal dan Dillen. Maar buiten het strafschopgebied moest de Geelse doelman het leer met de voet wegwerken, maar verslikte zich. Vooraleer Dillen besefte wat er gebeurde had de Beekhoek-doelman de bal reeds buiten getrapt. Aan de overzijde moest Brosens zich reppen op een te korte terugspeelbal. Cedric moest enkele minuten later zijn ploeg behoeden voor de gelijkmaker. Die kwam er even later toch.

De bal die van de achterlijn voor doel gebracht werd aan de tweede paal door Ceuppens binnengeschoven. Velen meenden dat de bal de achterlijn had overschreden. De ref wachtte nog even om naar de middenstip te lopen, maar zijn assistent kwam schromelijk te laat om het gebeuren te kunnen beoordelen.

Getuige… de man moest de tweede helft geblesseerd vervangen worden. Soit…Er stond 1-1 op het scorebord.

Beekhoek leek gelanceerd want enkele minuten later was de thuisploeg daar al weer, maar nu eindigde een schot op de paal. Het was maar uitstel want in de volgende fase klom Beekhoek op voorsprong. Een groene aanvaller haalde achterlijn, de bal werd voor doel nog weggewerkt, maar daar was men Vaes vergeten en die besloot door een bos van spelers, buiten het bereik van Brosens, in de hoek : 2-1. Met de rust in zich stond het bijna 3-1 maar een schuiver ging, gelukkig voor roodwit, naast de paal buiten.

Beekhoek wou zo snel mogelijk een veilige voorsprong. En kreeg daar meteen de kans toe maar Wouters kon nog net wegwerken. Maar VC geraakte ook aan kansen, al waren die niet zo uitgesproken. In de 56e minuut werd de bal op het hoofd van Vanlommel geschilderd maar Dries fetste de kletsnatte bal.

Rond het uur moest VC tot tweemaal toe bibberen wanneer de Beekhoekse aanvallers tot tweemaal toe de bal maar niet in doel kregen of de paal viseerden. Aan de overzijde ging Ziedins scoren, maar zijn kopbal, over een duikelende Schoonis, werd van de lijn gekeerd. Met nog een kwartier te gaan mocht een groenhemd alleen op Brosens afgaan maar ook nu weer leidde dat niet tot het verlossende thuisdoelpunt.

In minuut 78 werd Vanlommel alleen voor Schoonis afgezonderd maar Dries besloot de wenkende kans op de paal. Het had evengoed 5-4 kunnen staan. In het laatste wapenfeit moest Sas nog, in extremis, voor de neus van Brosens, in hoekschop werken. VC wou nog wel, was moegestreden maar kon geen gelijkspel meer uit de brand slepen.

Aan de stand wijzigt onderaan niet veel.

VC blijft staan waar het stond, op plaats 13. Volgende zondag speelt roodwit een levensbelangrijke wedstrijd thuis tegen hekkensluiter Oosthoven - aanvang om 15:00 u.

Vooraf is er een niet te missen restaurantdag - aanvang 12u - vooraf inschrijven.

Foto : supporter VC Herentals / foto Ilse Bax.